top of page
"Ik ben test omdat wij zijn"

Ubuntu

Gewoon Poezie Heerlen 

 

Over Poëzie

Kan er iemand zonder poëzie? Is poëzie iets voor dichters in de krochten van de steden. Voor enkelen, die poëziebundels kopen. Of is er meer aan de hand. Wij denken van wel. Poëzie is levendiger dan menigeen denkt. Misschien is de taal van de straat wel poëzie. Hoeveel mensen schrijven in schriften en achter de computer teksten, dagboeken, verhalen en wellicht ook gedichten. Her en der zijn poëziekringen actief. Ook in Zuid-Limburg. De taal van de jeugd is vol met poëzie. Rap. Hip Hop. Maar deze stad, Heerlen en ommelanden zijn ook bekend om de liefde voor muziek en teksten, liederen. De bekende vasteloavend leedjes. Dat is ook poëzie. En hoe bekend zijn onze professionele dichters uit het heden en verleden? Pé Hawinkels kennen weinigen.

 

 

Over de stad en de wijken en de mensen

Welke rol kan poëzie spelen in Mariagewanden/ Hoensbroek/ Heerlen? Welke betekenis heeft poëzie al? Waar zijn de parels, waar is de passie, de talenten?

Poëzie is meer nog dan andere kunstvormen een verdichting van het innerlijke. De kracht van enkele woorden. Het zwijgen en de pauzes zijn minstens zo waardevol.

Kunnen we dat innerlijke, de drijfveren of te maken en te schrijven verbinden met Mariagewanden/ Hoensbroek? Waarom zouden we dat willen? En hoe zouden we dat kunnen doen? Overigens Heerlen heeft als leidend motto in stadsimago en PR: Urban/ urban city. Met gewoon poëzie verbinden we ons met dit thema:

Hoe kunnen bewoners meedoen?

 

  • Deelnemer aan de workshops

 

  • Deelnemer aan de workshops en als dichter

 

  • Voordragen van eigen gedichten

 

  • Ondersteuner bij andere projectactiviteiten, zoals werving, teksten, website beheren, logistieke ondersteuning etc.

 

Hoe kunnen organisaties meedoen?

 

  • Als plek/ locatie om workshops te geven

  • Als plek om presentaties te houden

  • Als sponsor, in natura

  • Medewerkers kunnen natuurlijk zelf meedoen als deelnemer

bottom of page