top of page

Over Stadouders

Wij richten op de essentiële vraagstukken in het onderwijs. Laten we een gemeenschap bouwen die voor zichzelf en anderen kan zorgen. We willen het onderwijs en het leren van onze kinderen nog beter maken door ouders samen met scholen en leraren en andere burgers, ondernemers en overheden slimmer te laten samenwerken. Maar dan anders: met de ouder als initiatiefnemer. Een open onderwijs - gewoon doen. Weg met het hokjesdenken!

Heeft u interesse?

Wij zouden het bijzonder op prijs stellen als u aanwezig kunt zijn bij één van onderstaande kickoff bijeenkomsten:

Neem dan a.u.b. contact op met:

Jacques.Giesbertz@stadouders.nl 

Wie doet mee? 

Parkstad / Heerlen 

_DSC6222_edited.jpg

Jacques Giesbertz

Oprichter van Stadouders

Jacques is ondernemer. Hij doet met name maatschappelijk projecten. Nieuwe combinaties realiseren van expertise/ netwerken is zijn passie  Zonder actieve inbreng van de ouders is de kans op daadwerkelijke innovaties gering. 

joyce.jpg

Joyce Glezer

Moeder. Puzzelt voor elk probleem een oplossing

Joyce is moeder van een dochter op het Sint-Janscollege. Joyce is een bevlogen onderneemster, initiatiefneemster van Joy2Work. Ze heeft een ruime ervaring als reïntegratiecoach, jobcoach en trainer. Ze heeft pedagogiek gestudeerd en ze heeft tweedegraads lesbevoegdheid. Haar motto is aandacht voor de medemens. Haar brede ervaring met het begeleiden van jongeren in hun ontwikkeling en naar goede werkomgevingen is voor Stadouders goud waard. 

_MG_8789.jpg

Marcela Miglova

Betrokken moeder. Strateeg en inzicht aanleveren 

Marcela is expert als het gaat management informatie. Zij helpt de school van haar zoon elke week als voorleesmoeder en ook als ondersteuner van de bibliotheek. 

Marina.jpg

Marina van Rossum

Maker van werkplezier 

Marina is moeder van dochter en zoon. Zoonlief is MBO-student op Citaverde. En ook Onderneemster en Businessplanner. Zij onderneemt ruim 30 jaar en heeft diverse ondernemingen gebouwd, verkocht en/of nog steeds aan verbonden. Haar passie is om de ondernemer het werkplezier weer terug te geven.

Lex.jpg

Lex Jongen

Ondernemende vader

Het is vader van een zoon op het … school in Kerkrade. Lex is ondernemer. Hij een ruime ervaring in de vastgoed en sinds enkele jaren directeur van een onderneming duurzame, technische oplossingen. Met zijn brede werkervaring kan hij kinderen en jongeren kennis laten maken met de wereld van de toekomst.. 

Britt_edited.png

Britt Dragstra

Samen werken aan onze toekomst

Britt is op dit moment student ‘Environment & Society’ aan de Radboud Universiteit. Ze werkt op dit moment mee aan een Klimaatapp ‘Greener’, om op een leuke manier actie, educatie en een sociaal netwerk met elkaar te combineren. Op het gebied van communicatie (o.a. met sociale media) en het organiseren van evenementen heeft zij al veel ervaring. Britt vindt het erg belangrijk dat iedereen mee kan doen om aan een mooie toekomst te werken.

Oda_edited.jpg

Oda van Dijk

Leven in eerlijke kringlopen

Oda is moeder van een inmiddels volwassen zoon die de Vrije School met veel speelvreugde heeft doorlopen. Na haar bijna twintig jaar ervaring als doktersassistente bij een antroposofisch gezondheidscentrum, heeft ze ervoor gekozen om in de natuur te leven. Het opdoen van kennis door voeling te krijgen met seizoenen en eerlijke kringlopen te zien, zijn van onmisbaar belang voor de opvoeding. En Limburg is een geweldige provincie om kinderen daarmee te laten kennismaken. 

"Schaapsherders bestaan nog! En kaas maken kan met een plantje."    

Bas mei 2021.jpg

Bas Coppus

De kennisdeler wis- en natuurkunde 

Bas doet in 2021, na cum laude te zijn geslaagd voor het VMBO en de HAVO, eindexamen VWO natuur en techniek. Volgend jaar wilt hij natuurkunde en/of wiskunde gaan studeren aan de TU/e en wilt hij zich inzetten voor het geven van bijlessen aan kinderen die moeite hebben met de exacte vakken.

Bas heeft van jongs af aan geleerd dat het heel leuk kan zijn om iets te doen voor een ander, hoe mooi komt het samen als hij dat motto kan combineren met zijn eigen interesses, zijnde exacte vakken.

Simone mei 2021.jpg

Simone Göllesch

Moeder met visie en passie 

Simone is moeder van 2 volwassen zonen, waarvan 1 hoogbegaafd is met autisme.

Tot 2017 was zij werkzaam als nuclear technician bij een bedrijf gevestigd en samenwerkend met de TU/e.
In 2017 is zij volledig afgekeurd en sindsdien zet ze zich in om de veiligheid en leefbaarheid in Heerlen te vergroten. Via Frisse Wind Heerlen hoorde zij van stadsouder en wist ze direct dat zij daar een bijdrage aan wilde leveren.
Waarom? Omdat de ervaring heeft geleerd dat IQ niet bepalend is voor de leercurve van een kind, maar vooral omdat ze van mening is dat kinderen meer moeten/kunnen leren dan alleen tijdens het schoolse gebeuren. Verrijking en verbreding van kennis kan op vele vlakken het is maar net hoe “gek” je het maakt.

Daarnaast vindt zij dat alle kinderen gelijke kansen voor de toekomst verdienen.

Afbeelding Frank.jpg

Frank

Vader. Het gaat om gelijke kansen

Frank heeft de HTS werktuigbouw afgerond en is na wat omzwervingen terecht gekomen bij zijn huidige baan, waar hij werkzaam is al technisch manager voor een bedrijf dat oplossingen biedt in dempers.

Frank wil meedoen als stadsouder, omdat hij vindt dat alle kinderen gelijke kansen moeten krijgen, los van de vooropleiding van je ouders, dat zegt immers niets over de capaciteiten van een kind. Daar moeten we vanaf. De kunst is om een kind in zijn eigen kracht te zetten.

Afbeelding Marion.jpg

Marion Coumans 

Houder van buitenschoolse opvang de Bos-BSO in Heerlen.

Leren doe je met je hoofd, hart en handen. Op school, maar ook in het spel, in contact met anderen en in de ontspanning. Vaak is er op school te weinig te tijd om aan al deze gebieden aandacht te schenken en ligt voornamelijk de focus op het curriculum van dat schooljaar te behalen.

Kinderen die het tempo niet kunnen bijhouden, leerstof moeilijk vinden of die buiten het hoofdleren op een andere manier of andere dingen willen leren komen in de knel door het huidige onderwijssysteem.

 

Hoe mooi zou het daarom zijn als in Heerlen en vele andere steden heel veel ouders met hun rijke en uiteenlopende competenties en vaardigheden scholen, leerkrachten en leerlingen binnen en buiten school ondersteunen. Waarmee kinderen ontspannen en met een vangnet kunnen opgroeien in een gemeenschap die in verbinding samenwerkt. Daarom steun ik het bijzondere initiatief Stadouders!

stadouders.png

...

...

...

Den Haag

32Esther01DIXLdpi_copyright_400x400.jpg

Esther Langen

Advisering / Organisatie

Fondsenwerver, coach en trainer. Ze is onder andere oprichter van de coöperatie EVA.

 

 

 

Fatima%20Akchar%20Owner%20%26%20Founder%

Fatima Akchar

Ouders als experts

Ik geloof dat ouders een cruciale rol hebben in onze samenleving en op de toekomst van onze kinderen. Ouders hebben het recht om mee te praten, mee te beslissen en te adviseren over hetgeen wat hun kinderen aangaat. Aangezien er nog geen orgaan voor en van ouders was in Den Haag werd het tijd dat deze er wel kwam.  

Ik breng mijn ervaringen als moeder en mijn kennis als sociaal pedagogische hulpverlener dan ook graag in.  

_DSC6222_edited.jpg

Jacques Giesbertz

Oprichter Stadouders

Jacques is ondernemer. Hij doet met name maatschappelijk projecten. Nieuwe combinaties realiseren van expertise/ netwerken is zijn passie  Zonder actieve inbreng van de ouders is de kans op daadwerkelijke innovaties gering. 

Foto%20Han%2004ebda8_edited.jpg

Han Westerhof

Groepsprocessen & Onderhandelen

Han is vader van drie kinderen. Zij hebben de schoolbanken al verlaten. Han heeft een brede levenservaring, als onderhandelaar bij de FNV, als expert in medezeggenschap en openheid en openbaarheid van de overheid. Han ondersteunt Stadouders met name op het vlak van medezeggenschap en bestuurlijke vraagstukken. 

DSC_2564 bijgesneden.jpg

Jos van der Wielen

Advisering

Jos is ondernemer en afgestudeerd als arbeids- en organisatie psycholoog. Jos heeft veel ervaring met het ontwerpen en invoeren van nieuwe werkvormen en agile werkconcepten. Zijn activiteiten omvatten toegepast onderzoek, advisering, training en opleiding.

Martin.jpg

Martin Pronk

ICT. Communicatie en bestuurlijke ervaring

Martin heeft een dochter en een zoon, die inmiddels al wat ouder zijn. Twintigers. Hij heeft acht jaar lang in het bestuur gezeten van de school van zijn kinderen. Hij is ondernemer met een sociaal hart en brede ervaring in overheidsprojecten. Speciale interesse in SDG’s en ontwikkelingen in de samenleving.

Karim%20foto%200_edited.jpg

Karim Idrissi

Jurist en theater

Karim is vader, jurist en ondernemer. Hij speelt regelmatig als acteur in producties in het Zeeheldentheater. Hij heeft een ruime ervaring met juridische advisering in (maatschappelijke) projecten. 

Raymond image2.jpeg

Raymond Versteegh

Inspirator, gespreksbegeleider, coach

Ray is een inspirator en pelgrim; ouder, en partner; luisteraar en fluisteraar. Fuseert de rollen van sportleraar, business developer en sociaal ondernemer. Wordt blij van natuurwandelingen, balsporten en kinderen. Is ook facilitator en coach bij het InspiratiehuisVoorDwarsdenkers.nl

Pons.png

Pons Hogendoorn

Partner Horeca Advies Bureau en Interim Manager

Pons Hoogendoorn, getrouwd vader van een studerende dochter aan de hotelschool in Den Haag. Verbinding en een leven lang leren,  twee zaken die veel bepalend zijn in mijn leven. Leren niet alleen op school, maar leren van een goede leermeester die je op een coachende en professionele manier verder helpt te komen. Niet door het voor je te doen, maar je het zelf laat doen.

Ik wil mijn netwerk gebruiken en inzetten om op een praktische wijze jongeren kennis te laten maken met de bijzondere wereld achter de horeca.

foto Coen voor de site.jpeg

Coen Pegels

ICT, techniek, trends & fietstochten

Coen is gepassioneerd technicus. Hij werkt bij KPN. Veranderingen kunnen hem niet snel genoeg gaan. Met twee dochters en twee zonen heeft hij heel wat ervaring opgedaan in het onderwijs.

Foto%20Jefrrey%20Jouvenar%200_edited.jpg

Jeffrey Jouvenaar

Sociale Platformen en de Stad

Sociaal ondernemer en community builder. Hij is actief in legio maatschappelijke initiatieven en o.a. bedenker van Collectief070. Een partner van Stadouders in Den Haag. 

Dejan Vekic 0.jpg

Dejan Vekic

Fotograaf, vormgever en websites 

Dejan is ouder van drie kinderen. Hij is opgegroeid in Bosnie. Hij is ondernemer/ professioneel fotograaf. 

Rob.jpg

Rob Jouvenaar

Banenpaders / Collectief070

Rob is ondernemer en werkt vanuit Collectief070 samen met sociaal ondernemers. Hij is initiatiefnemer van Banenpaders; een project om werkplekken te initiëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Met zijn ervaring in ICT is hij er op gericht om ouders online in communities te laten samenwerken.

Ambassadeurs

Iske_edited.jpg

Paul Iske

Professor Open Innovation & Business Venturing / School of Business and Economics

Maastricht University

“Heel mooi. Stadouders is een goed voorbeeld van Combinatorische Innovatie: disciplines verbinden om samen iets moois te maken.”

wolters.jpg

Patrick Wolters

Docent Aardrijkskunde Middelbare school 

Sociaal geograaf, docent en spin in het euregionale web. Stadouders in de Parkstad is een welkome aanvulling om samen met het reguliere basis en voorgezet onderwijs de (eu)regio meer “knaldrang” te geven. Er is in mijn bescheiden mening een win-win situatie die deze grijze stadsregio ook daadwerkelijk kan veranderen in een “Europolis”.

harry.png

Harry Starren

Voormalig Dean van de Nederlandse school, voormalig directeur van de Baak

“Het is een eer en een genoegen om bij Stadsouders betrokken te zijn.”

johan.jpg

Johan Vroegindeweij

Directeur-Bestuurder bij Samenwerkingsverband Unita, Samenwerkingsverband Passend Onderwijs voor primair onderwijs in Gooi en Vechtstreek.

“Het activeren van ouders bepaalt minstens 1/3 van het resultaat. Zonder de ouders erbij lukt het  leren en ontwikkelen van kinderen gewoon minder goed. “ 

kommers.jpg

Piet Kommers

Professor UNESCO Learning Technologies

Stadouders is een welkom platform om het partnerschap van ouders en docenten verder te coachen. Het gaat niet alleen om medezeggenschap; het gaat om het gemeenschappelijk belang om leerlingen gelukkig en succesvol te laten zijn. Dat begint met wederzijds begrip, kunde en takt. 

Logo VSB fonds_Wit[1].png

...

...

...

bottom of page